Carpaccio van verse zalm

Carpaccio van verse zalm op een bedje van romige kaas, gekleurde radijsblaadjes en zachtzure vruchten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm dun in carpaccio.
  2. Snijd de radijzen in fijne plakjes, steek er schijfjes uit en leg ze in ijswater.
  3. Snijd het fruit en de kruiden in de vorm van je keuze.
  4. Leg een grote kookring in het midden van het bord en smeer een dunne laag Philadelphia aan de binnenkant. Plaats de zalm in de helft van de kookring en verwijder vervolgens de ring.
  5. Gebruik alle overige ingrediënten (crumble, kruiden, lente-ui, granaatappelpitten, bloemblaadjes, radijsblaadjes en mandarijnstukjes) en schik ze naar wens tot een mooi visueel geheel.

Ingrediënten

  • 100 g verse zalmfilet
  • 35 g Philadelphia met fijne kruiden
  • 30 g driekleurige radijzen
  • 15 g granaatappelpitten
  • 15 g mandarijn
  • 3 g bloemblaadjes
  • 15 g crumble crispy wasabi
  • 5 g citroenolie
  • 5 g lente-uitjes
  • 3 g vene cress
  • 2 g dille

Publicatie datum: 24 maart 2025