Schol met oesterzwammen en gekonfijte aardappelen

Romige oesterzwammen, gestoofd in witte wijn en crème fraîche, vergezeld door sappige scholfilets met salie-citroenboter.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Smelt 20 gram boter in een pan. Leg de aardappelen met de platte kant naar beneden in de pan en voeg de bouillon toe. Gaar de aardappelen in circa 15 minuten met het deksel op de pan. Verwijder het deksel en laat het vocht helemaal verdampen zodat de aardappelen nog even bakken in de achtergebleven boter.
  2. Snijd grote oesterzwammen iets kleiner. Verhit 20 gram boter in een pan en bak hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de zwammen toe en bak alles 5 minuten. Blus af met de wijn en laat even verdampen. Meng de crème fraîche erdoor en breng flink op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi intussen de vis met peper en zout. Verhit de overige boter in een pan en bak hierin de scholfilets op middelhoge stand in 6 minuten net gaar. Draai na 3 minuten om.
  4. Meng de salie-citroenboter met de paddenstoelen en warm even door (voeg een beetje water toe als de crème te dik is). Serveer de vis met de aardappelen en de oesterzwammen. Bestrooi met de dille en garneer met een schijfje citroen.

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 4 aardappelen met rode schil, in de lengte gehalveerd
  • 300 ml kippenbouillon
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 sjalotten
  • 100 ml witte wijn
  • 3 el crème fraîche
  • 4 scholfilets van 125 g, liefst van een dikke schol
  • 10 g Jacques Culinair salie-citroenboter
  • 2 takjes dille, fijngehakt
  • 4 schijfjes citroen

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten