Knolselder-rösti

Krokante knolselder-rösti met aardappel, knoflook, citroenrasp en bladselder. Een heerlijke twist op een klassiek gerecht.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rasp de knolselder en de aardappel op een mandoline of in een keukenmachine tot julienne. Meng met de knoflook, de citroenrasp en de bladselder. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat 30 minuten staan en draai af en toe om.
  2. Doe alles in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng daarna met het zetmeel. Verhit een deel van de olie in een ruime pan. Pak vervolgens een beetje van het mengsel en vorm er met je handen een plat koekje van (bepaal zelf de maat). Bak ze in circa 6 minuten gaar en goudbruin. Draai na 3 minuten om. Bak op deze manier alles op.

TipLekker bij vlees en vis. Ook lekker met aïoli (kant en klaar).

Ingrediënten

  • ½ knolselder, geschild
  • 2 grote aardappelen, geschild
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Rasp van 1 schoongemaakte citroen
  • 4 takjes bladselder, de blaadjes fijngehakt
  • 4 el aardappelzetmeel
  • 100 ml zonnebloemolie

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten