‘Eend’ van knolselder met polenta

Geroosterde knolselder met hoisinsaus, bijna niet van eend te onderscheiden, geserveerd met gebakken polenta, frisse radicchiosalade en rode wijnsaus.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselder tot een ovale vorm, zodat het een beetje lijkt op een eendenfilet. Doe de afsnijdsels in een steelpan. Maak daarna aan een kant kruislings inkepingen in de stukken knolselder zoals je dat doet bij het vel van eend. Leg de stukken op 4 vellen aluminiumfolie. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en leg er tijm en een paar platgeslagen knoflookteentjes op. Vouw de aluminiumvellen dicht en gaar de knolselder 30 minuten in een oven van 180°C.
  2. Laat de afsnijdsels van de knolselder met de rode wijn en de groentebouillon op lage stand zacht koken. Maak intussen de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens het mengen van de polenta de parmezaan toe. Schep op een siliconen matje en vlak het uit tot een stuk van circa 2 cm. Laat afgedekt afkoelen.
  3. Neem de knolseldstukken uit de pakketjes. Meng de hoisinsaus met de sojasaus en bestrijk de bovenkant van de stukken ermee. Zet terug in de oven en laat in 20 minuten mooi bruin worden. Bestrijk regelmatig met het sojamengsel.
  4. Passeer de rodewijnsaus en laat op lage stand nog meer indampen (de afsnijdsels kunnen nu weg).
  5. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin nog 10 minuten met de rest van de tijm en knoflook. Schep de braadboter regelmatig over de bovenkant zodat ‘het velletje’ nog mooier kleurt.
  6. Snijd de polenta in gelijke repen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de polentarepen goudbruin. Meng de radicchio met het citroensap en de Toscaanse olijfolie. Serveer de zoete knolselder met de polenta. Garneer met de radicchio en schep de wijnsaus erbij.

Ingrediënten

  • 1 knolselder, geschild en in 4 gelijke stukken
  • 6 el olijfolie
  • 1 klein bosje tijm
  • 1 bol knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 g instant polenta
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el hoisinsaus
  • 4 el Kikkoman sojasaus
  • 100 g boter
  • ¼ kropje radicchio, in fijne reepjes
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 4 el Toscaanse olijfolie

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten