Cioccolata calda

Een rijke, Italiaanse warme chocolademelk. Dik, romig en perfect om je gasten mee te verwennen op koude winterdagen. Pure chocoladewellness!

Gang
Drank
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng 200 ml volle melk aan de kook.
  2. Doe 50 g chocoladecallets of -rasp in een glas of beker en schenk de hete melk erop. Laat 2 minuten staan en roer dan door zodat de chocolade smelt.
  3. Voeg 2 eetlepels tiramisu-likeur toe.

Tips

Serveer als traktatie met een ‘tirami-soesje’, een slagroomsoesje bestoven met cacaopoeder.

  

Je kan uiteraard variëren met de soort chocolade. Als je het zoeter wilt serveren, kan je suiker toevoegen.

  

Liever geen alcohol? Geef dan een smaaktwist met een van de heerlijke siropen van Jolie.

Ingrediënten

  • 5 g chocoladecallets of -rasp
  • 200 ml volle melk
  • 2 el tiramisu-likeur
  • Slagroomsoesje
  • 1 tl cacaopoeder

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten