Tournedos van zalm, aardappelmousseline en kruidenslaatje

Serveer je graag een klassiek gerecht, maar dan op creatieve wijze? Deze tournedos van zalm met aardappelmousseline, kruidenslaatje en bearnaisesaus smaakt heerlijk! Makkelijk en snel te maken met verse, kant-en-klare producten. 

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Snij de zalm in lamellen, rol ze in de vorm van een tournedos en steek vast met een tandenstoker. Bak de zalmtournedos aan beide kanten aan en lepel er regelmatig boter over totdat de zalm rosé gebakken is. Hou apart.
  2. Warm de bearnaisesaus en de aardappelpuree op een zacht vuur op.
  3. Maak de salade van kruiden en voeg er de jonge spinazie bij. Breng op smaak met de citroenolie, peper en zout.
  4. Schik de bereiding op een bord zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 180 g verse zalm
  • 100 g puree
  • 50 g kruiden (bieslook, oxalis, shiso purple)
  • 60 g bearnaise
  • 10 g Perles de Saveur sjalot
  • 10 g jonge spinazie
  • 1 scheutje citroenolie (0,10 ml)
  • Krokantje (facultatief)

Publicatie datum: 18 juli 2024