Kalkoenpannetje fine champagne met champignons en krieltjes

Dit verfijnde gerecht combineert malse kalkoenfilet met een rijke, romige saus. De toevoeging van zachte krieltjes, champignons en erwtjes creëert een harmonie van smaken en texturen. De gebakken shiitakes zorgen voor een stijlvolle presentatie. Een perfecte toevoeging aan je eindejaarsmenu.

Bereidingswijze

  1. Breng de fond aan de kook, voeg de in blokjes gesneden kalkoenfilet toe en laat mee koken.
  2. Kook de krieltjes gaar.
  3. Haal de kalkoenfilet uit de fond en laat eerst de champignons en dan de erwtjes erin koken.
  4. Filter de jus en warm opnieuw op met de room. Laat gedeeltelijk inkoken tot een smeuïge textuur.
  5. Voeg alle elementen opnieuw toe aan de saus et schik het gerecht in een pannetje.
  6. Bak enkele shiitakes voor de garnering.

Ingrediënten

  • 200 g kalkoenfilet
  • 80 g champignons
  • 200 cl gevogeltefond
  • 25 g cognac
  • 300 g room 20%
  • 20 g shiitake
  • 100 g krieltjes
  • 10 g erwtjes

Publicatie datum: 02 december 2024